mitoxantrone (Novantrone)

Mitoxantrone kanser ilacıdır. Kanser hücrelerinin gelişimini engeller, vücuda yayılmasını yavaşlatır. Aynı zamanda bu ilaç bağışıklık sistemini etkiler. secondary progressive grubunda yer alan ms hastalarınada uygulanmaktadır. Bazı çalışmalar göstermiştirki Mitoxantrone’nın diger ilaçlarla kullanımı(betaferon gibi) lezyon sayısında azalma sağlamıştır.Genelde 3 ayda 1 ve 3 sene boyunca werilir.

Kanser kemoterapi konusunda nitelikli hekimlerin gözetim ve denetimi altında kullanılır. Mitoxantrone, tedavi boyunca kalbinize zarar verebilir, bu zararlar ciddi ve ölümcül olabilir.Doktorununuz kalbinizle ilgili performans testlerini yaptıktan sonra bu ilacı size verecektir. Her doz alışınızda bu kalp testler tekrarlanmalıdır. Sonuçlara göre uygulanacak doz limitleri belirlenir. Çogu hasta 8 ila 12 doz almaktadır 2,3 sene içerisinde. Siz ve doktorunuz belirlenen düzeni tedavi boyunca muhafaza etmelisiniz.

Yan etkileri.

Alerjik reaksiyon
Nefes darlığı, nefes alımında güçlükler
Dudakların, dilin yüzün şişmesi
Kemik iliği fonksiyonunda azalma
Aşırı yorgunluk
Kolay çürüme ve kanamalar
Ateş, titreme
Bulantı
Saç dökülmesi
Kanlı dışkı
Kalp problemleri

Doktorunuzla olabilecek yan etkiler konusunda konuşun.

Mitoxantrone almadan önce herhangi bir enfeksiyon iltihap sizde olup olmadıgını , karaciğer hastalıklarınızı, kalp sorunlarınızı, kemik iliği sorunlarınızı doktorunuza anlatın

Ölü dogumlarada neden olmaktadır.eger hamileyseniz doktorunuzla ilk olarak bu konuyu konuşun. Mitoxantrone anne sütüne geçer ve bebeğin zarar görmesine sebep olabilir. Eğer süt veren anneysenizde yine doktorunuzla konuşmadan bu tedaviyi almayınız.

Mitoxantrone deneyimli tecrübeli kanser kemoterapi ünitelerinde damariçi enjeksiyonla verilir. Doktorunuz doğru miktarı belirleyecektir.Doktorunuz tedavi boyunca büyük ihtimalle düzenli olarak kan testlerinizi ve diğer tıbbi değerlendirmelerinizi isteyecektir.

Bu tedavi mavi-yeşil dışkıya ve göz beyazlığında mavileşmeye neden olabilmektedir. Bu yan etkiler zararlı değildir.


Dikkat edilecekler
Bu ilaç bağışlık sisteminin aktivitesini azaltır, enfeksiyonlardan daha kolay etkilenir hale gelirsiniz. Grip sogukalgınlıgından kaçınmak gerekir.


tags
Multipl skleroz mitoxantrone tedavisi hakkında bilgiler, ms mitoxantrone bilgi, mitox, novantrone nedir