Multipl Sklerozun iki Türü, Beta interferona iki Farklı Yanıt

Hayvan modellerinde ve insan kan örneklerindeki çalışma MS in iki farklı versiyonu olabileceğini ileri sürüyor.

Stanford Üniversitesi araştırmacıları Doktor Steinman ve meslektaşları, eğer bu buluşlar geniş insan çalışmaları ve diğer laboratuarlar tarafından teyit edilirse ilerde bir gün MS’ li insanların standart Multipl Skleroz tedavisine yanıt verme olasılıklarının basit bir kan testiyle görülebileceğini söylüyorlar.

Multiple Sclerosis Resource Centre yöneticisi Helen Yates araştırmanın bu parçasının potansiyel olarak MS ve Beta İnterferon ilaçlar kullanımı ilişkisinde yeni bir ışık ortaya çıkartabileceğini söylüyor.

Yates ‘ Neden bazı insanların bu tedaviler üzerinde durumları iyi gözüküyorken diğerlerinin kötüleştiklerine dair uzun zamandır süre gelen bir soru var. Bazı insanların beta interferon tedavisinde kötü deneyimleri var ve neden bazı insanların fayda görüp bazılarının görememesine ilişkin açıklamalar olmadan bu tedaviyi bırakmak durumunda kalıyorlar.

Tedavi öncesi, ilacın pozitif etki olasılığının görülmesi için bir testin olması sadece ilaç reçetesinde para tasarrufu yapmaya yardımcı olmayacak daha önemlisi MS li insanlarda başlangıçtan itibaren bu tedaviye başlanmasında gerçek anlamın bilinmesini sağlayacaktır.
MSRC bu ilginç alanda daha fazla çalışma yapılmasını memnuniyetle karşılıyor’

Çeviri: E. Yücel - (Under Attack)
Kaynak: The Stanford University School of Medicine & MSRC (28/03/10)





Tags
Multipl Skleroz haber, güncel MS haber, Multiple sclerosis news, tedavilerin faydaları kimlere faydalı olup olmayacağı kan testiyle görülebilecek mi, MS Multipl Skleroz blogspot, blog.