fingolimod atak sayısını ve hastalığın ilerlemesini azaltıyor

İlaç üreticisi Novartis Fingolimod (fty-720) 3.faz çalışmalarına ek ilave sonuçları duyurdu.
FREEDOMS adlı çalışmaya göre Fingolimod atakları %60, hastalığın ilerlemesini %32 oranında azaltabilir.

Daha önceki çalışma, Fingolimod un standart enjeksiyon tedavisi olan interferon beta 1a ya kıyasla atak sayısını yaklaşık %58 azalttığını göstermişti.

Relapsing remitting formundaki 1272 MS hastasını içeren son denemede iki farklı dozda FTY-720 kullanımı incelendi ancak ilacın etkinliğinde bir farklılık görülmedi. Sonuç olarak kullanım için ciddi yan etkileri daha az olan daha düşük doz önerilecek.

MS derneği araştırma sorumlusu Dr Lee Dunster ‘ Oral tedavilerin geçerliliği Msli kişiler için yeni başlangıçların müjdecisi olacaktır ve eğer deneme sonuçları memnun edici olursa nahoş enjeksiyonlara gerçek bir alternatif olabilir ‘ dedi.

Fingolimod oral tedavi olarak geliştirilen iki ilaçtan birisidir. Isviçre firması Merck Serono 'cladribine’ adlı diğer ilacın denemelerini yapıyor ve bu yıl lisans başvurusunda bulunacak.

Başvurular onaylandığı taktirde MS li hastalar önümüzdeki yıl bu tedavileri görebilecekler

KAYNAK

Yeni= Cladribine 20 Ocak 2010 faz 3 sonuçları tıklayınız

Yeni= (Gilenia)Fingolimod FTY720 sonuçları 2010, 20 Ocak tıklayınız





Tags
Multipl skleroz tedavisi, emes tedavisi, hap, MS fingolimod, MS Cladribine, oral hap, multipl skleroz fingolimod, cladribine, MS (multipl skleroz) haber, cladribine, haber, Gilenia (FTY720 - Fingolimod),