Tysabri - 11 ölüm vakası ile toplam PML durumu şimdi 49

Biogen şirketi Tysabri üzerindeki hastalarda üç yeni nadir beyin enfeksiyonu (PML) ile toplam vaka sayısının 49 olduğunu duyurdu.

The Cambridge, Mass Biyoteknoloji şirketi, toplam 11 kişi dışında ilerleyici multifokal lökoansefalopati (PML) nedeniyle ek ölümlerin olmadığını bildirdi.

Tysabri MS için son derece etkili bir tedavi olarak kabul edilmektedir ve büyümesi Elan ve Biogen şirketleri için oldukça önemlidir. Fakat satışları PML riski kaygıları nedeniyle yavaş olmuştur. İlaç 2005 yılında geçici olarak geri çekilmişti.

Toplam vakaların 19'u Amerika'da, 27'si Avrupa Birliği ülkelerinde, 3'ü diğer bölgelerde oldu. Biogen PML vaka sayıları hakkında aylık güncelleştirmeler sağlıyor.

Vakaların sayısı önemli çünkü enfeksiyon oranı yükseklere tırmanırsa ilaç satışları düşebilir.

En son güncelleme, 1 yıl veya daha fazla Tysabri alan hastalarda 1000 kişide 1.14 vaka oranı olduğu ancak iki yıl veya daha fazla ilacı kullananlarda bu oranın 1000 kişide 1.62 oranına yükseldiği şeklinde çevrilebilir.

Gıda ve ilaç dairesi Ocak ayı güvenlik güncelleştirmesinde aylık infüzyon sayısı ile (damar içi sıvı serum vb. verilmesi.) hastalarda PML riski artması vurgulandı. Kurumda yararlarının risklere daha ağır bastığı sonucuna varıldı.

Kaynak
Source: Dow Jones Newswires (c) 2010 Dow Jones & Company, Inc (15/05/10)

Çeviri: E. Yücel  - (Under Attack)




Güncel
Biogen Idec Inc. disclosed three more cases of a rare brain infection in multiple sclerosis patients on Tysabri, which it sells with Elan Corp., bringing the total number of cases to 58 as of July 2.

The Cambridge, Mass., biotech company reported an additional death among patients that have developed progressive multifocal leukoencephalopathy, or PML, bringing the total to 12.


Source: The Wall Street Journal ©2010 Dow Jones & Company, Inc. (16/07/10)






Tags
Tysabri - 11 ölüm vakası ile toplam PML durumu şimdi 49, Tysabri haber, PML, infüzyon, Multipl Skleroz MS Blogspot, Blog