Tysabri- PML haber

KAYNAK

Kısaca
Yeni verilere göre Tysabri kullanan Multipl skleroz lu hastalarda ilerleyici (PML) beyin enfeksiyonu riski gelişmesinin önceki değerlendirmelere göre çok daha düşük olduğu gözüküyor.

Önceki araştırmaya göre PML oluşma riski 1000 de 1 idi.. Fakat Biogen başkan yardımcısı ve ilaç güvenliği ve risk yönetimi biogen küresel başkanı Carmen Boziç e göre yeni veriler bu riskin 10 binde 1, 2. olduğunu gösteriyor.

Dr Boziç Amerikan Nöroloji Akademisi 61. yıllık toplantısı sırasında natalizumab’ ın riskleri ve yararları konusunda güncelleştirilmiş bilgileri verdi.

40 ülkede onaylandı.

Natalizumab’ın (tysabri), Relapsing Ms formu atak sıklığını azaltma, maluliyeti geçiştirmek için diğer Ms tedavilerinde yetersiz cevap görmüş kişilerde kullanılması 40 tan fazla ülkede onaylanmıştır. Ilaç Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avrupa, Avustralya ve Orta Doğu ve Latin Amerika bölgelerinde onaylanmıştır. Aynı zamanda Amerika birleşik devletlerinde ciddi aktif Crohn hastalığının etkilerinin azaltılması amacıyla yetişkin hastalarda onaylanmıştır.

Natalizumab interferon yerine bir antikordur. Ayrıca biogen firması yeni tanı almış Ms hastaları için interferon beta 1-a (Avonex)i üretmektedir.


Uzun vadeli kullanım
Bugüne kadar 24.900 hasta 12 ay veya daha uzun, 14.400 hasta 18 ay veya daha uzun, 6.800 hasta 24 ay veya daha uzun kullanmış. Bazı hastalarda 2.5 yıldan fazla süredir kullanmış. İlacı alan 52.000 hastada 6 PML durumu görülmüş. Bu da aşağı yukarı 10.000 1-2 olarak meydana geliyor.


Multipl skleroz kaynak merkezi şefi Helen Yates ‘ilk izlenimlerdekine göre PML oluşumunun daha düşük olması iyi bir haber. Tysabri ve Pml riski arasındaki bağlantıları daha fazla incelemek istiyoruz’ dedi




tags
Multipl skleroz (ms) haber, bigiler, Tysabri tedavisi, multiple sclerosis news, multipl skleroz natalizumab