Tysabri çalışma sonuçları

KAYNAK

ÖZETLE

Biogen ve Elan şirketleri , myelin kılıf hasarının yeniden onarımı ve stabilizasyonu hakkında ileri mr teknolojisi ile yapılan TYSABRI® (natalizumab) çalışma sonuçlarını bildirdiler. Multipl skleroz semptomları miyelin kılıf hasarına sebep olur. Kongre sırasında Tysabrinin yeteneği vurgulanarak, bazı hastaların fiziksel ve bilişsel fonksiyonlarında, kondisyon, yaşam kalitesi ve yorgunluk şikayetlerinde düzelmeler olduğu rapor edildi. Tysabri bu veriyle ms ilerlemesini durdurabilecek ilk onay almış ilaç.. güçlü etki profili klinik denemelerde kanıtlandı ve bu bilgiyle geliştirildi.

The jacobs nöroloji enstitüsü baş araştırmacısı Robert Zivadinov ‘ mr bilgilerinden, sinir liflerini koruyan miyelin kılıftaki bazı hasarları onarma ve yenilemeye Tysabrinin kapasitesi olduğunu gördük. Bu çalışmadaki sonuçlar bu süreçte tysabrinin potansiyel etkileri konusundaki araştırmaları destekliyor ‘ dedi.

Biogen yetkilisi Michael Panzara ‘ tysabri nörolog ve hastaların ms tedavisinde başarı için yollarını değiştiriyor. Amerikan nöroloji akademisinde sunulan bu mr verileri tysabrinin sadece hastalığın ilerleyişini yavaşlatma değil aynı zamanda oluşabilecek hasarı geriyede döndürebileceğini gösteriyor’ dedi
Elan enstitüsü başkanı . Carlos Paya ‘ her gün daha fazla hasta, hastalıklarını yönetmede tysabrinin yeni bir yol olduğunu anlıyor. Bu son analizler daha önce gördüğümüz etkileyici tysabri verilerinin üzerine eklendi’ dedi.

Tysabri hakkında
Tysabri Amerika ve Avrupa birliğinde onaylanan tedavidir. the New England Journal of Medicine dergisine göre iki yıl sonra placeboya kıyasla tysabri atak oranında yuzde 68 azalma sağlamaktadır ve yüzde 42-54 maluliyeti azaltmaktadır.
Tysabri PML riski içerir. Ölüm veya ciddi maluliyetlere yol açan viral enfeksiyon riskini arttırır tysabride meydana gelen ciddi olaylarda görülen hastaların alerjik reaksiyonları ve enfeksiyonları olmalarıdır.

Çeviri: E. Yücel (Under Attack)




TAGS
Multipl skleroz Tysabri tedavi, multiple sclerosis news, multipl skleroz haber Tysabri, bilgiler