MS de Çığır Açan operasyon İngiliz kadında hastalık semptomlarını düzeltiyor

Doktorlar, bu operasyondan sonra MS hastası bir İngiliz kadının tedavi edildiğine inanıyorlar.

Yıllarca hastalara Multipl Skleroz tedavisinin olmadığı söylendi fakat ameliyatın açık başarısı sinir sistemine saldıran bu hastalıkla mücadele eden insanlara yeni umut verdi.

Alex Gibbs şimdi hamile. Daha önce bunu düşünecek cesareti yoktu.


Alex(38) internette okuduğu damarların genişletilmesini kapsayan buluştan sonra geçtiğimiz Haziran'da Amerika'ya gitti.
İngiltere'de bu cerrahi işlemi uygulamak için cerrahlarla görüştü fakat hiçbiri buna katılmadı.
Batı Londara Chealse de yaşayan Alex 'sadece 2004 yılından beri Msliyim. Ama gerçekten başlangıçtan itibaren kötüye giden bir durumum var'.

'300 fitten fazla durmadan, dinlenme ihtiyacı duymadan yürüyemiyordum. Gece boyunca bacaklarımda sertlik ve kas spazmları vardı. Geleceğim başlangıçta böyle sert MS olması nedeniyle çok iyi görünmüyordu. Normalde yavaş yavaş kötüleşme olur'
Çoğu uzman hatalı bağışıklık sisteminin MS'e neden olduğuna inanıyor. Ama bir dizi doktor şimdi göğüste, boyunda ve başta oluşan zayıf, sorunlu kan akışının MS de sinir sistemine zarar verdiğine inanıyor. Damaları genişletmede balon ve metal tüplerin (stent) kullanılması çözümünü bulan İtalyan cerrah Paulo Zamboni de bunlardan biri. Alex, 5 yıl önce kendi eşini ve şimdi 100 den fazla hastayı tedavi eden Prof. Zamboni'nin çalışmalarını takip etti.

İngiltere’de Zamboni’nin prosedürünü hazırlayıp tamamlayacak, daha fazla çalışma yapacak MS uzmanı yoktu. Alex prosedürü uygulamak için gönüllü olan California Stanford Üniversitesine gitti.
Boyun damarlarını genişleten £ 5,000 ameliyatından sonra Alex’ in bulguları hemen düzelmeye başladı.
Alex MS hastası olan annesinin (68 yaşında) ölümünden sadece birkaç ay önce tanıyı almıştı. Alex Londra ulusal hastanede danışman doktorla geri bildirim için görüştü.
Alex ‘ Zamboni nin araştırmasından doktor ikna olmadı fakat semptomlarımdaki düzelmeyi kabul etti Ve beynimde MS den kaynaklanan lezyonlar kötüleşmedi’ dedi.
Kaynak-Source

Source: sundaymirror.co.uk © Mirror Group Newspapers 2010 (17/01/10)

Çeviri E. Yücel (Under_attack)

İlgili Konular
CCSVI Araştırması ilk evre sonuçları




Tags
Multipl Skleroz MS CCSVI, ccsvi haber, news, Multiple Sclerosis and CCSVI, Zamboni, MS blogspot, chronic cerebrospinal venous insufficiency, kronik beyin omurilik venöz yetmezliği, yetersizliği