MS'de Kemik iliği Kök Hücre Araştırmaları

MS'li hastalarda küçük bir grupta yapılan kemik iliği kök hücre tedavisi çalışması hastalığın tedavisinde olası yararları gösteriyor. Çeşitli deneysel çalışmalarda, kemik iliği hücrelerinin MS modellerinde yararlı etkilerinin olduğu görülmüştür.

Bristol Üniversitesi Nörolojik Bilimler Profesörü Neil Scolding önderliğindeki araştırma ekibi MSli hastalardaki bu küçük çalışmayı tamamladılar. Bristol ekibi bu çığır açan denemeyi Klinik farmakoloji ve tedavi bilimlerinde bir makaleyle çevrimiçi olarak yayınladılar. Makalede Otolog kemik iliği tedavisinin relapsing-progressive Multipl Skleroz hastalarında güvenlik ve uygulanabilirliği işlendi.

Katılımcılardan genel anestezi altında kemik iliği toplandı. Daha sonra aynı gün içerisinde hastaların damarlarına enjekte için kemik ilikleri süzüldü ve hazırlandı.

Prosedür iyi tolere edildi ve katılımcılar bir yıl boyunca takip edildi. Ciddi yan etkilerle karşılaşılmadı. Nörofizyolojik testlerin sonuçları fayda olasılığını yükseltti.

Profesör Neil Scolding 'Bu erken çalışmanın sonuçları bizleri cesaretlendiriyor, emniyet verileri güvence veriyor. Multipl Skleroz'da kemik iliği hücresel tedavinin geçerliliğini belirlemek için geniş çalışmalar gerekmektedir. Bu yıl sonuna doğru Faz 2/3 çalışmasının başlayabilmesinden umutluyuz.' dedi.

Denemedeki amaç MS hastalarında ve onların maluliyetinde kemik iliği kök hücrelerin etkilerini anlamaktı.

Çalışma Adrian Wright Bequest, The Patrick Berthoud Charitable Trust, the Silverman Family Foundation, The Myelin Project, the Captain SK Trust ve The Burden Trust tarafından finanse edilmektedir.


Kaynak
Source: Eureka! Alert (06/05/10)

Çeviri: E. Yücel - (Under Attack)




Tags
Multipl Skleroz kök hücre tedavisi haber, kemik iliği kök hücre tedavisi emes ms, Multipl Skleroz Blogspot, blog