Tysabri - PML durum güncelleştirmesi

Biogen şirketi 1 nisan itibariyle, Tysabri kullanan MS hastalarında nadir beyin enfeksiyonu (PML) vaka sayısının 111 olduğunu açıkladı.

The Weston, Mass biyoteknoloji şirketi, progresif multifokal lökoensefalopati (PML) enfeksiyonu gelişen hastalar arasında ölümlerin sayısının şimdi 22 olduğunu bildirdi.

Tysabri genellikle son derece etkili olarak kabul edilmektedir ama çoğunlukla diğer ilaçlara yanıt vermeyen veya agresif seyirli hastalarda kullanılıyor.

Biogen şirketi, hastaların PML'ye yakalanma şanslarını belirleyebilmek, JC virüsüne karşı oluşan antikorları tespit edebilmek için bir kan testi geliştiriyor. Son zamanlarda test Avrupa'da onay almıştır ve şirketler testin etkinliğini belirlemek için büyük çalışmalar yapıyorlar.

Birçok insan JC virüsünü taşır ve hiçbir zarar görmez. Ancak Tysabri gibi bağışıklık sistemini düzenleyen bazı biyolojik ajanların bazı hastalarda PML ye neden olan JC virüsünü etkinleştirdiği görünüyor.

Genel küresel PML oranı 1000 kişide 1.31. Toplam PML olgusunun 46'sı Amerika'da, 59'u Avrupa Birliğinde, 6'sı diğer bölgelerde bulunmuştur.

Alınan aylık infüzyon (Serum) sayısı ile enfeksiyon riski artar ancak oranın 30 aydan sonra azaldığı görülüyor.
 
En yeni verilerle güncelleştirmeler şu şekilde çevrilebilir.
1 yıl ve daha uzun süre ilaç kullanan hastalarda 1000 kişi başına 1.99 durum oranı.
2 veya daha uzun süre ilaç kullanan hastalar arasında bu oran 2.5'e yükseliyor.
3 yıldan daha fazla kullananlarda oran 1.4'e düşüyor.

Başka bir yönden bakıldığında bu oran, 2 ila 3 yıl arasında ilaç kullananlarda 1000 hasta başına yaklaşık 1.74. 1-2 yıl kullanan hastalarda, rastlantı oranı yaklaşık 0.48 ve aslında 1 yıldan daha az kullananlarda mevcut değil.

Kaynak
Source: The Wall Street Journal Copyright ©2011 Dow Jones & Company, Inc (21/04/11)

Çeviri: E. Yücel (Under Attack)

İlgili Konular
Tysabri kullanıcıları (Geçmişte veya halen) Anket



Tags

Tysabri Kullananlarda PML Vakası , nadir beyin enfeksiyonu, PML sayısı, yan etkileri