Tysabri - PML Durum Güncellemesi

Biogen şirketi 5 Temmuz itibariyle, Tysabri kullanan MS hastalarında nadir beyin enfeksiyonu (PML) vaka sayısının 13 yeni vaka ile 145 olduğunu açıkladı.

The Weston, Mass biyoteknoloji şirketi, progresif multifokal lökoensefalopati (PML) enfeksiyonu gelişen hastalar arasında ölümlerin sayısının şimdi 29 olduğunu bildirdi.

PML enfeksiyon oranı aylık olarak güncelleniyor ve yakından izleniyor.

Tysabri genellikle son derece etkili olarak kabul edilmektedir ama çoğunlukla diğer ilaçlara yanıt vermeyen veya agresif seyirli hastalarda kullanılıyor.

Biogen şirketi, hastaların PML'ye yakalanma şanslarını belirleyebilmek, JC virüsüne karşı oluşan antikorları tespit edebilmek için bir kan testi geliştiriyor.

Birçok insan JC virüsünü taşır ve hiçbir zarar görmez. Ancak Tysabri gibi bağışıklık sistemini düzenleyen bazı biyolojik ajanların bazı hastalarda PML ye neden olan JC virüsünü etkinleştirdiği görünüyor.

Genel küresel PML oranı her 1000  kişide 1.62. Toplam PML olgusunun 57'si  Amerika'da, 81'i Avrupa Birliğinde, 7'si diğer bölgelerde bulunmuştur.

Başka bir yönden bakıldığında bu oran, 2 ila 3 yıl arasında ilaç kullananlarda 1000 hasta başına yaklaşık 1.94. 1-2 yıl kullanan hastalarda, rastlantı oranı yaklaşık 0.54 ve aslında 1 yıldan daha az kullananlarda mevcut değil.

Kaynak
Source: Dow Jones Newswires Copyright (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc. (15/07/11)

Çeviri: Engin Yücel (Under Attack)


İlgili Konular
-Tysabri kullanıcıları (Geçmişte veya halen) Anket



Tags
Tysabri Kullananlarda PML Vakası , nadir beyin enfeksiyonu, PML sayısı, yan etkileri