İzmir'de 23 yıldır faaliyet gösteren İzmir Multipl Skleroz Derneği, Narlıdere semtinde yer alan Türkiye'nin ilk Multipl Skleroz Rehabilitasyon Merkezi'nde psikoterapi, fizyoterapi ve hidroterapi tedavisi almakta olan hastaların tedavi hizmetlerine, engelli üyelerinin ise dernek merkezinde yapılan tüm etkinliklere kolayca ulaşımını sağlamak için önemli bir adım attı. İçinde özel asansör sistemi bulunan ve ikisi tekerlekli sandalyeye bağlı engelli olmak üzere toplam 16 kişiyi taşıyabilen 'engelli aracını' faaliyete geçirdi.
Dernek üyelerinin, dernek ve rehabilitasyon merkezine toplu taşıma araçları ile ulaşmaya çalışmaları halinde karşılaştıkları sıkıntıları yaşamadan, üstelik toplu taşıma araçları ile hemen hemen aynı ücreti ödeyerek kendileri için özel tasarlanmış araç ile ulaşabilmelerinin mümkün olabileceği belirtildi. Bu amaçla 10, 20 ve 50 kullanımlık hazırlanan ve 'Multijet' adı verilen özel kartların İzmir MS Derneği'nden temin edilebileceği açıklandı. 1988 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Egemen İdiman'ın öncülüğünde kurulan bir sivil toplum örgütü olan İzmir MS Derneği, başlangıçta hasta, hasta yakını ve konuya ilgi duyan hekim, hemşire, psikolog, fizyoterapist ve sosyal hizmetler uzmanlarının bir araya gelmesi ile çalışmalarına başladı. 2008 yılından itibaren ise Türkiye'nin ilk Multipl Skleroz Rehabilitasyon Merkezi hayata geçirilerek önemli bir adım atıldı. Yenilikçi bakış açısı ile organizasyonlarını sürdüren dernek yönetimi, engellilerin sorunlarına duyarlılık göstererek bir ilki gerçekleştirdi.
Etkinliklerini Narlıdere Şehit Kubilay Sokak'ta yer alan dernek binasında sürdürdüklerini belirten Derneğin yeni Başkanı Nöroloji Uzmanı Dr. Gökhan Gürel, Başta MS hastalığına bağlı engelliler olmak üzere diğer tüm engellilerin sehir içi ve şehirlerarası ulaşımlarında kolaylık sunabilmeyi hedefliyoruz. Bir engellinin evinden hastaneye, işinden evine, hatta havaalanından oteline hiç sıkıntı yaşamadan ulaşabilmesini istiyoruz. Ülkemizde engellilerin çektiği ulaşım sıkıntılarını çok iyi biliyoruz. Gönlümüz, gelecekte bu hizmetleri tamamen ücretsiz verebilmekten yana. Bunun finansmanını sağlamak için sponsor arayışımız sürüyor. Sosyal sorumluluk projelerimiz, sağlanacak destekler ölçüsünde büyüyecek dedi. Ayrıca dernek bünyesinde hizmet veren engelli aracının, kişi ve kurumlara kiralanabildiği, konu ile ilgili olarak 0 232 -238 88 88 numaralı telefon ile iletişim sağlanabileceği belirtildi.
Kaynak