Ocrelizumab için Olumlu Sonuçlar

http://multipleskleroz.blogspot.com/
Roche Holding AG, deneysel ilaç ocrelizumab'ın atak ve düzelme dönemleri ile giden MS hastalarında hastalık aktivitisinde anlamlı azalma gösterdiğini bildirdi.

ABD merkezli Biogen İdec ve Roche birimi tarafından geliştirilen ocrelizumab'ın olumsuz risk profili nedeniyle romatoid artrit'den muzdarip hastaların tedavisinde kullanılması terkedildi.

Roche, 24 haftalık Faz 2 denemelerinin Multipl Skleroz hastalarında beyin lezyonlarında ve nüks oranında önemli azalmalar gösterdiğini bildirdi. Plaseboyla karşılaştırıldığında, 2.000 miligram doz uygulandığında %96, 600 miligramda %89 beyin lezyonlarında azalma oldu.

İsviçre, Basel Üniversite Hastanesi Nöroloji Departmanından çalışmanın baş araştırmacısı Profesör Ludwig Kappos, ' Bu etkinlik sonuçları Faz 2 'de görülen en dikkat çekici sonuçlardan ve ocrelizumab'ın bu hastalıkta kişilere potansiyel faydalar sunabileceğini gösteriyor.' dedi.

Bu çalışmada 220 RRMS hastası plaseboyla karşılaştırılmıştır.

Roche'un sağlık memuru şefi Hal Barron, ' Bu veriler bizi kuvvetlice teşvik ediyor ve ocrelizumab MS'li hastalar için yeni bir seçenek olabilir. Ocrelizumab'ın potansiyeline inanıyoruz ve klinik geliştirmenin son çalışmasında bunu keşfetmek için sabırsızlanıyoruz' dedi.

Kaynak
Source: Adjmediator's Blog (13/11/10)


Çeviri : E. Yücel (Under Attack)
 
İlgili konular
2009 yılı MS Araştırmaları
 
Tags
Ocrelizumab için Olumlu Sonuçlar, ocrelizumab tedavisi, multipl skleroz